28 Temmuz 2010

PERA MÜZESİ'NDE YENİ SERGİLER

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi,

6 Ağustos - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında,

iki yeni sergiyle, Türkiye’nin 120 senelik dostu Japonya’nın sanatını, gelenekselden moderne, çağdaştan güncele tüm renkleriyle ülkemiz sanatseverleriyle buluşturuyor.


1-)Ikuo Hirayama: Türkiye, Doğu'yla Batı Arasında Bir Kültür Kavşağı;



Japon resim sanatı Nihonga'nın günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Ikuo Hirayama 6 Ağustos - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında Pera Müzesi'ne konuk olacak.


2009 yılında yaşama veda eden Hirayama, eserlerine İpek Yolu'nu tema edinmiş ve bu güzergâhta yaşamı boyunca gerçekleştirdiği yaklaşık 100 seyahatle Türkiye'yi de birçok kez ziyaret etmiştir.


Hirayama Ikuo İpek Yolu Müzesi Vakfı ve Japonya Konsolosluğu işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 2010 Türkiye'de Japonya Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek sergi, aynı zamanda UNESCO İyi Niyet Elçisi olan Japonya'nın bu saygın sanatçısını Türk sanatseverlerle buluşturacak.

 2-)Japonya Medya Sanatları Festivali İstanbul'da;

 

Japonya Medya Sanatları Festivali, 1997 yılından beri Japonya'da düzenlenen, Sanat, Eğlence, Animasyon ve Manga bölümlerinden oluşan özgün bir festival.

İstanbul'da ilk kez Pera Müzesi'nde düzenlenen Japonya Medya Sanatları Festivali sergisi, medya sanatlarının iki özgün yönüne, Yaratıcı Akıl ve Anlatıcı Akıl'a odaklanıyor. Sergi bu iki temayı, Japonya Medya Sanatları Festivali'nin geçmişteki sergilerinde yer alan ödül kazanmış yapıtlarla olduğu kadar, son dönemden yapıtlar aracılığıyla da gündeme getiriyor.


6 Ağustos - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında açık kalacak sergi kapsamında, sanatçı sunumları, paneller ve film gösterimleri gibi etkinlikler de düzenleniyor.


detaylı bilgi için;

http://www.peramuzesi.org.tr/sergiler/detay.aspx?SectionID=2J%2fWt6C1Tecg3P9DzG10Tw%3d%3d&ContentId=K%2boplpaCNBY32GIwngoJPA%3d%3d


Sergiyi en kısa zamanda gezmek istiyorum.

selma er.

4 yorum:

didem dedi ki...

Buyuk sehirde yasamanin faydalari. Cok guzel bir kulturel etkinlik. Gidecek misin?

GÜVEN SERİN dedi ki...

Pera'da yorulmak,sanat ile yoğrulmak;güzel bir dinlencenin kahvesini içip; iç çekişlerde düşünmek; eksik olan yanlarımızı... Düşünmek; sanatı,felsefeyi eksik bırakmasaydık bu kadar kötülük-vahşet olur mu diye!

Selma Er dedi ki...

sevgili güven,gerçekten tüm yorgunluklarımız sanat ile olsa keşke..en son geçen ay eşimle Botero Sergisi'ni gezmiştik Pera'da..Sonra da cafesinde yorgunluk çayı içmiştik..Müzenin hediyelik bölümünden Kaplumbağa Terbiyecisi'nin reprodüksiyonunu alarak kendimi şımartmıştım..
sevgiler,selamlar..

Selma Er dedi ki...

Didem'ciğim,keşke beraber gidebilseydik..Belki bu sefer bir arkadaşımla giderim..Beyoğlu'na gitmek bana pahalıya patlıyor aslında..Herşey çok cazip..öptüm..